Bericht oud-voorzitter

Beste FVGO-ers en DVGO-ers,

Zojuist lees ik jullie aankondiging van de GLI-samenwerking die vanaf 1 juni jongstleden van start is gegaan. Ik wil jullie daar -op afstand- graag mee gelukwensen. We hebben er even op moeten wachten, maar dan heb je ook wat zeggen wij in Rotterdam.

Ik hoop dat het jullie als beroepsgroep ook een beetje helpt over de ingrijpende en nog steeds voortdurende en ingrijpende gevolgen van de Corona pandemie heen te helpen. Ik leef zeer met jullie mee en wens vurig dat de gevolgen van deze bijzondere omstandigheden zich zullen ‘beperken’ tot een aanzienlijk omzetverlies en niet -zoals ik om mij heen helaas ook wel hoor- zal leiden tot ontslagen en/of een sluiting van de praktijk. En dat in een sector die ook tijdens het (hopelijk nu achter ons liggende) hoogtepunt van de crisis overduidelijk heeft  bewezen haar maatschappelijke en sociale verantwoordelijkheid te nemen met een door iedereen bewonderde en hoog gerespecteerde vasthoudendheid. Deze wens geldt natuurlijk onverminderd ook voor de in de PVGO verenigde diëtisten in de DVGO, ook zij hebben dezer dagen lastige hordes te nemen.

Ik hoop tevens dat zich binnenkort bij de huidige proef-praktijken meer collega’s mogen aansluiten om het uiteindelijke doel; het uitgroeien tot dé regionale multidisciplinaire beroepsvereniging, te kunnen verwezenlijken. Het ga jullie goed, zakelijk en natuurlijk ook privé.

 

Een hartelijke groet van Albert Bek,

oud-voorzitter van de FVGO